Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geriatrie-afdeling leeg na vleermuizenplaag

Een afdeling voor 24 demente ouderen in verpleeghuis Kalorama te Beek ondergaat  momenteel een grondige opknapbeurt nadat vleermuizen er vorige maand flink huis hielden. Dat meldt de Gelderlander.

De vleermuizenplaag in het Gelderse verpleeghuis zorgde ervoor dat 24 demente ouderen noodgedwongen hun afdeling moesten verlaten. De diertjes zijn in de bosrijke omgeving van Kalorama beslist geen zeldzaamheid, maar dan wel buiten in plaats van binnen. In augustus werden de vleermuizen echter opeens binnen gesignaleerd. Bewoners en medewerkers zagen ze steeds vaker vliegen.

Personeelslid aangevallen
‘Ze kwamen overal vandaan’, zegt directeur Pieter Kuiper in de Gelderlander. ‘Ik kreeg zelfs een melding dat er eentje uit een plafondlamp kwam vliegen.’ Nadat een personeelslid ’s nachts door een vleermuis werd aangevallen en gebeten, besloot de directie tot drastische maatregelen. De bewoners werden naar een leegstaande vleugel verhuisd. Omdat vleermuizen in Nederland tot de beschermde diersoorten behoren, is die operatie in overleg met natuurorganisaties uitgevoerd. Kuiper: ‘Er is echt geen vleermuizengezinnetje vermoord.’

Door: redactie Nursing
de Gelderlander

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.