Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Gestrande verpleegkundigen logeren in eigen ziekenhuis

Ziekenhuizen in Friesland zetten gisteravond bedden klaar voor het personeel dat door de sneeuwoverlast niet meer naar huis kon.
Gestrande verpleegkundigen logeren in eigen ziekenhuis

‘Men komt vaak van ver en kan vanavond niet meer naar huis’, aldus een woordvoerder van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten in de Leeuwarder Courant. Ook het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) maakte een hele afdeling gereed voor de nacht, ten behoeve van het gestrande personeel.

Sneeuwslachtoffers
De Friese ziekenhuizen hebben in de loop van donderdag ruim bijna vijftig ‘sneeuwslachtoffers’ behandeld. Nij Smellinghe in Drachten is koploper met 21 personen. De ziekenhuizen in Leeuwarden (13), Heerenveen (6), Dokkum (4) en Sneek (3) kregen beduidend minder slachtoffers binnen. In Drachten bleef een spoedteam van de operatiekamer donderdagnacht in het ziekenhuis slapen om in noodgevallen op tijd aanwezig te kunnen zijn.

In Friesland ligt sinds gisternacht een dik pak sneeuw. Sommige wegen waren tijdelijk onbegaanbaar.

Leeuwarder Courant / De Telegraaf
Door: redactie Nursing

Had jij ook zo’n last van de sneeuw? Laat het ons weten!

13 REACTIES

 1. zondagavond weeralarm,geen bus ,geen taxi,niet te rijden.dus kon ik de avonddienst niet draaien in de thuiszorg,na overleg zorglijn,dienstdoende manager nam niet de moeite om mij te bellen, vond wel ik dat dan maar zelf moest regelen,dus clienten afgebeld etc.etc.
  Het ergste vind ik dan, dat een manager je niet te woord staat en dat je een dag later hoort , dat je niets uitbetaald krijgt en maar vakantieuren moet opnemen. Dit is toch gewoon overmacht en een slecht weer protocol is niet te vinden.. binnen de organisatie.
  hieruit blijkt maar weer dat productiviteit alleen maar belangrijk is en de menselijkheid in de thuiszorg organisatie ver te zoeken is helaas.jammer.

 2. Lees alle reacties
 3. Juist omdat ik meer hoor; je WILT werken
  heb ik dit jaar mazzel dat ik niet HOEF
  te werken deze “feestdagen”..
  Teamleider vrij ondanks ingeroosterd staan..
  Wij als klootjesvolk wel ons leven wagen qua
  snelweg en glibberen ?
  Wie betaalt mijn evt. blikschade EN extra reistijd
  van pakweg half uur langer per rit ?
  20 mnt. normaliter dus geen gemopper;
  wel als GEEÏST wordt dat je pakweg uur onderweg
  bent om vanaf 7.15 te MOETEN beginnen in het team..
  Jammer voor mijn collega’s dan; al zal 1 wel blij zijn qua extra ORT..
  Is mij evt. blikschade en reistijd niet waard..

 4. Het is geweldig om te zien wat voor geweldige collega je hebt ,ook met deze weersomstandigheden zijn ze onbetaalbaar en hebben een inzet waar je stil van wordt Wij proberen allemaal in ons eigen dorp de zorg aan clienten van onze Thuiszorg Zuidwest Friesland te geven. dat er dan inderdaad echtgenoten en boeren met trekkers je helpen is formidabel
  De meeste clienten zijn super blij dat je komt al is het soms wat later en is het niet de zuster die ze gewend zijn, de zorg gaat in de meeste gevallen door en dat geeft een goed gevoel.

 5. Woon en werk hier in Noorwegen in de thuiszorg.
  Wij hebben hier zeker 4 maanden sneeuw en zijn dan ook wel redelijk voorbereid op de weersomstandigheden. Zo hebben wij een schop en een emmer zand,standaard achterin de auto. Ook hier gebeurt het dat het af en toe bijna onmogelijk is om mensen te bereiken.
  Mensen wonen vaak erg afgelegen en er is weinig verkeer. Het is geregeld een heel avontuur om mensen te bezoeken.
  Succes met de sneeuw en gladheid.

 6. Het valt mij op dat de veelal oudere cliënten die wij verzorgen in de thuissituatie alle begrip hebben voor het later of soms zelfs helemaal geen zorg krijgen vanwege het winterweer. Zij proberen zich zo goed en kwaad het kan zelf te redden en ons te ontzien.
  De klachten komen van kinderen van de cliënten die zelf graag veilig thuis blijven en wel verwachten dat medewerkers van thuiszorg hun leven wagen. Onvoorstelbaar sommige zeggen jullie worden ervoor betaald dus heb je maar te komen. Heb verder alle respect voor mijn collega’s die ondanks het slechte weer zoveel mogelijk cliënten toch de nodige zorg verlenen.

 7. Sneeuw en ijs, het lijkt wel een paradijs!
  Zo mooi, maar wel zwoegen en zweten om op tijd op je werk te komen, voorzichtig fietsen indien dat mogelijk is want op vele plaatsen is het fietspad bedolven onder een dik pak sneeuw en komt daar de smurrie van de grote weg nog eens bij, dus kiezen tussen de grote weg waar de auto’s je van de fiets jakkeren of toch maar weer een eind snelwandelen(want ja je wil niet te laat komen) pfff uiteindelijk kom ik dan toch aan en bn ik net iets te laat(Ja, ben geen snel wandelaar)maar toch niet veel overdracht, je werk doen en weer terug, wacht je de zelfde Siberische tocht te wachten maar thuis wacht mijn vriendje met een lekker bakkie geurende winterthee, lekker douchen en ik ben weer opgewarmt, heerlijk dit weer!!!!!
  Dat ik wat extra werk komt wel goed uit, met deze dagen heb ik als flexpooler profijt van deze winterse tijd!

 8. Bedankt Ida dat je ook aan ons van de thuiszorg denkt. Ook ik zat vast. Ik was de hele nacht bij een client om terminale zorg te verlenen (ITZ). Om 7.00 uur kon ik ook niet weg, omdat mijn auto ingesneeuwd was. Hier lag een halve meter sneeuw. Heb in 1e instantie op de bank bij de client geslapen tot er iemand van de dagzorg verscheen die het van me kon overnemen. Daarna op een bed in de logeerkamer gelegen, maar hier hingen geen gordijnen en het was erg gehorig. Ik had om 15.00 uur pas een kwartier geslapen. Gelukkig was er elek. tijd, water, verwarming en eten. En de client was blij dat er de hele tijd iemand in huis was.
  Helaas blijkt het parkeerterrein bij de flat privé te zijn en komt er alleen een sneeuwschuiver en/of strooiwagen als er een contract is afgesloten met de bewoners van de flat/woningbouwvereniging. Niet lijkt niet zo te zijn. En volgens de gemeente waren de parkeerplaatsen nog lang niet aan de beurt. Het zag er niet naar uit dat de gemeente of andere instantie mij van de parkeerplaats af kon krijgen de komende dagen. Nadat ik vanmorgen 3 uurtjes heb kunnen slapen werd ik wakker gemaakt door een vrijwilligster die hier aanwezig was. Mijn werkgever (Zorggarant Heerenveen) had een een shovel geregeld, die voor mij een baan vrij heeft gemaakt. Toen nog 3 kwartier bezig geweest om de auto zelf uit te graven en toen kon ik eindelijk naar huis en heb ik eindelijk goed kunnen slapen, zodat ik vannacht weer verder kan.
  Ook collega’s van de ambulante nachtzorg hebben het heel moeilijk gehad. Ze verdienen alle lof dat ze nog met de auto op pad zijn geweest. Sommige clienten waren gewoon niet bereikbaar meer met de auto. Heel erg vervelend. Ik denk dat iedereen daar ook wel wat bij voor kan stellen.

 9. Ik moest naar heerenveen (tjongerschans) en heb een uur gelopen tot mn enkels in de sneeuw.
  toen was ik nog maar in mijn eigen dorp en moest ik nog naar de trein, die reed gelukkig wel.
  ipv kwart over 7 kwam ik nou 8 uur op mijn afdeling aan.
  er waren drie personeelsleden en een stagaire, dus dat viel alweer mee en om half 9 kwamen er nog 2 bij.
  Al met al lag de afdeling wel vol maar we konden het wel aan.
  al liggen andere afdeling ook vol.
  Vandaag ben ik lekker vrij en kan ik ook genieten van de sneeuw maar ik ben nieuwsgierig hoe het nu gaat in het ziekenhuis!!!

 10. Had gisteren mijn diplomering verpleegkundige. Moest hiervoor van Eindhoven naar Tilburg en terug (zo’n 40 km. enkele reis.) We zijn hiervoor 5 uur onderweg geweest, de diplomering op zich heeft een half uur geduurd (dankzij mijn late aankomst.)
  Hardstikke bedankt ROC Tilburg dat jullie mijn komst hebben afgewacht!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.