Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezamenlijk consult verbetert CVA-nazorg

Een gezamenlijk consult waaraan ook verpleegkundigen deelnemen, heeft de kwaliteit van CVA-nazorg in het VUmc verbetert. Dat meldt het Amsterdamse ziekenhuis.
Gezamenlijk consult verbetert CVA-nazorg

Maandelijks houdt de afdeling revalidatiegeneeskunde het Gezamenlijk (Para)Medisch Consult (GMC). Zes patiënten komen voor hun poli-controle als groep bij de revalidatiearts en een CVA-verpleegkundige. Volgens het VUmc komen door deze werkwijze sneller hiaten in de zorg aan het licht en kunnen patiënten eerder worden doorverwezen naar de juiste zorgverlener als er problemen zijn. Patiënten geven aan dat ze het fijn vinden om met lotgenoten persoonlijke informatie te kunnen delen.

Voorlichting
Tijdens het groepsconsult voert de arts zijn gewone polikliniekconsult uit, maar dan in groepsverband. Andere patiënten kunnen dus meeluisteren en leren van elkaar. Bij deze werkvorm is er meer tijd voor voorlichting en uitleg over de ziekte en de behandeling, meldt het VUmc op haar website. Het lichamelijke onderzoek vindt plaats in een aparte ruimte.

Reguliere zorg
Het project is mogelijk gemaakt door een zogenaamde LPT-financiering, een toeslag voor een zorgvernieuwingsproject van AGIS. De financiering houdt eind deze maand op, maar het ziekenhuis is van plan het GMC in te bedden in de reguliere zorg.

VUmc

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.