Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goede handhygiëne: zo voorkom je norovirus en griep

Een goede handhygiëne is in de zorg van essentieel belang. Je kunt er griep en het gevreesde norovirus mee voorkomen, en zo zelfs levens redden. Met deze tips houd je de handen schoon.

  • Dek wondjes af met vochtwerende pleisters.
  • Draag geen hand- en polssieraden. Ook gladde (trouw)ringen, horloges en lange kettingen zijn niet toegestaan.
  • Houd de nagels kort en gebruik geen nagellak of kunstmatig aangebrachte nagels. mensen met kunstnagels hebben vaker meer ziekmakende micro-organismen op de handen dan mensen zonder kunstnagels.
  • Trek dagelijks schone klednig aan en bij zichtbare verontreiniging meer dan een keer per dag. Draag geen shawls over de kleding.
  • Ga niet in de kleding waarin gewerkt is naar huis, maar trek ze op de werkplek uit om verspreiding van micro-organismen te voorkomen.
  • Gebruik handschoenen eenmalig en bij dezelfde cliënt. Trek ze na gebruik direct uit. Vermijd tijdens het dragen van handschoenen contact met deurknoppen, telefoon, toetsenborden, etcetera.
  • Was of desinfecteer de handen na het uittrekken van de handschoenen. Bij het  uittrekken kunnen de handen namelijk besmet zijn geraakt.

 

Lees de complete tip-lijst over handhygiëne in de nieuwste editie van Tijdschrift voor Verzorgenden

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

 

Lees ook:

 

KLIK HIER VOOR EEN ABONNEMENT OP TIJDSCHRIFT VOOR VERZORGENDEN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.