Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis boekje met tips over outplacement

Bij ontslag kan je werkgever je outplacement aanbieden, of je kunt dit op eigen kosten doen. Je krijgt dan begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan. Loopbaanadvies.net biedt een gratis e-book aan met onder andere tips bij het zoeken van een outplacementbureau.
090406-huisbezoek

Het boekje Met outplacement aan de slag geeft je in 16 pagina’s een idee van wat outplacement is en wat je zoal kunt verwachten. Achterin staat een checklist voor het uitkiezen van een outplacementbureau. De schrijver, Loopbaanadviseur drs. Erik den Draak, spreekt je persoonlijk aan zonder ingewikkelde terminologie.

 

Social media
Denk bij het kiezen van een outplacementbureau bijvoorbeeld aan de bekendheid van het bureau met social media. Onderwerpen als ‘personal branding’, LinkedIn, Facebook en Twitter moeten tegenwoordig gesneden koek zijn voor een outplacementbureau, volgens Draak.

 

Beroepsvereniging
Lidmaatschap van een beroepsvereniging of certificerende instantie hoeft geen garantie te zijn voor succes. Maar Draak noemt wel de belangrijkste 3:

  • Noloc (Nederlandse orde voor loopbaanadviseurs, outplacementconsultants en carrièrecoaches)
  • Nobol (Nederlandse Organisatie van Bureaus voor Outplacement en Loopbaanbegeleiding)
  • CMI (Career Management Institute)

 

Boos
Verder legt Draak uit dat een outplacementtraject altijd begint met het verwerken van het ontslag. Het is een van de meest traumatische gebeurtenissen uit een mensenleven en kan voelen als een echtscheiding. Eerst leer je niet boos meer te zijn op je werkgever. Want boze mensen vinden maar moeilijk een baan.

 

Bron: Met outplacement aan de slag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.