Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Griepmedicijn kan gedragsstoornis veroorzaken

De producenten van de griepmedicijnen Tamiflu en Relenza waarschuwen voor gedragsstoornissen die de betreffende middelen mogelijk kunnen veroorzaken.

 

Dat maakten het Zwitserse Roche en het Britse GlaxoSmithKline dinsdag bekend, op aandringen van de Amerikaanse keuringsdienst FDA.

Psychische problemen

Roche liet weten dat sommige patiënten, met name jongeren onder de zestien, na het gebruik van Tamiflu psychische problemen hebben gekregen. In enkele gevallen hebben deze tot de dood geleid.

Delirium
Volgens de nieuwe bijsluiter die het bedrijf heeft opgesteld, gaat het om ‘uitzonderlijke gevallen’, waarbij de invloed van Tamiflu niet vaststaat. Ook Relenza van GlaxoSmithKline zou bij sommige gebruikers tot delirium en abnormaal gedrag kunnen hebben geleid. Het is echter niet duidelijk of en in in welke mate het medicijn heeft bijgedragen aan de betreffende geestelijke problemen, stelt het Britse bedrijf in zijn nieuwe bijsluiter.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.