Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Groot tekort verpleegkundigen deze zomer

Verpleegkundigenvakbond NU'91 in Utrecht heeft al meer dan honderd meldingen binnen van onderbezetting in de zorg deze zomer.
Groot tekort verpleegkundigen deze zomer

 

Maandag opende de vakbond een meldpunt over personeelstekort in de zomer op internet. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen daar aangeven waar problemen ontstaan door onderbezetting in de zomervakantie. Amper zes uur later waren er al ruim honderd klachten binnengekomen. ‘Mensen schreven dat professionele verpleegkundigen zijn vervangen door vrijwilligers, en een personeelslid in de gehandicaptenzorg vreesde dat ze een epilepsiepatiënt niet meer kan behandelen, omdat er dan geen toezicht is op de overige bewoners. De zorginstelling zou dan de hulp van 112 moeten inroepen’, vertelt communicatieadviseur Karin Weerts van Nu’91 in TC Tubantia.

Onderbezetting

Volgens Nu ‘91 moeten verpleegkundigen in de zomer vaak hetzelfde werk doen met minder mensen. De organisatie is bang dat patiënten in instellingen hier de dupe van worden. NU’91 wil alle reacties die binnenkomen via het meldpunt, bundelen en zonodig meenemen in een gesprek met werkgevers, politiek en de inspectie voor de gezondheidszorg. ‘Maar we zullen bovenal aantonen dat het anders moet’, aldus de vakbond.

Wil jij melding doen van onderbezetting in de zomer? Klik dan hier.

Bronnen: Nu’91, RTV Utrecht, TC Tubantia

Door: redactie Nursing

 

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een tekort? Ik als jong professional vrees momenteel voor mijn baan aangezien ouder personeel meer willen gaan werken! Omdat de meeste echtgenoten van hen sinds kort zonder werk zitten als gevolg van de crisis. En dan nog niet te spreken over dat het nog langer gaat duren voordat de oude garde met pensioen gaat. Wat betekent dat het nog langer duurt voordat er een vaste plek vrij komt voor ons als jonge professionals.
    Want laten we eerlijk zijn: de tijdelijke contracten die instellingen momenteel alleen maar kunnen aanbieden door geldgebrek, biedt je als jong professional ook geen zekerheid voor de toekomst.
    Er is wel degelijk een tekort, maar door alle ‘fratsen’ die er nog eens bijkomen naast de ‘fratsen’ die al bestonden in de zorg, komen er alleen maar meer en meer tekorten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.