Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haagse Hogeschool stelt lectoraat Mantelzorg in

De Haagse Hogeschool heeft Deirdre Beneken aangesteld als lector Mantelzorg. Het lectoraat is bedoeld om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar en de verdere ontwikkeling van mantelzorg.

De Haagse Hogeschool is de eerste hogeschool in Nederland met een lectoraat Mantelzorg. De relatie tussen de mantelzorger, zorgvrager en beroepskracht is volgens de Beneken essentieel. De lector legt uit dat de onderlinge relatie het belangrijkste motief van de mantelzorger is om zorg te leveren. ‘Wanneer ook de zorgloketmedewerker, huisarts, jeugdarts, verpleegkundige, MEE-consulent of ouderenwerker zich bewust is van die reden, staat de zorgsituatie centraal. En kunnen zorgvrager, mantelzorger en beroepskracht elkaar ontmoeten. Dat kan alleen met de inzet van onderwijs, gemeenten en organisaties’, aldus Beneken. Beneken werkt aan de Universiteit van Tilburg als coördinator van de Academische Werkplaats Ouderenbeleid en Familiezorg. In de afgelopen tien jaar heeft zij zich verdiept in het thema mantelzorg.

 

Redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.