Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handreiking sociale media verpleegkundigen definitief

Er is nu definitief een handreiking voor het gebruik van sociale media onder verpleegkundigen.

V&VN kwam in april 2012 bewust met een eerste versie van de handreiking Hoe gebruik je sociale media op een verantwoorde manier. Op de oproep aan verpleegkundigen en verzorgenden, maar ook anderen op om te reageren op de handreiking kwamen tientallen reacties en ook diverse casussen uit de praktijk.

 

Internetgebruik

Uitgangspunt voor de handreiking is de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden en de handreiking bevat ook een aantal praktijkvoorbeelden. De handreiking is voor alle vormen van internetgebruik, waarbij verpleegkundigen en verzorgenden zelf informatie online delen of reageren op informatie online. Die informatie kan tekst zijn, maar ook foto’s, video’s, geluid of plaatjes. De artikelen uit de handreiking zijn breder toepasbaar, bijvoorbeeld als (extra) handvat om na te denken over telefonische bereikbaarheid tijdens het werk.

 

De handreiking Hoe gebruik je sociale media op een verantwoorde manier is een uitwerking van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden (2007).

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.