Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Handtekening huisarts niet meer nodig voor hulpmiddelen rondom bed

Wijkverpleegkundigen mogen vanaf nu zelf hulpmiddelen indiceren die nodig zijn voor verpleging en verzorging op bed. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).
verpleegkundige aan het bed in de wijk
Arno Massee

Vooralsnog moesten wijkverpleegkundigen toestemming vragen aan de huisarts als zij hulpmiddelen voor de zorg rondom het bed wilden voorschrijven. Zorgverzekeraars Nederland en beroepsvereniging V&VN hebben afgesproken dat dit nu niet meer hoeft. Een logische stap, vindt V&VN. ‘Het advies van de wijkverpleegkundige was – terecht – al doorslaggevend voor de huisarts’, stelt V&VN-adviseur Anne Marie Vaalburg op de website van V&VN.

Snellere zorg

De zorgverzekeraars  hebben de beslissing genomen om de administratielast voor verpleegkundigen en huisartsen te verminderen. Ook kunnen wijkverpleegkundigen de cliënten zo sneller de juiste zorg bieden.

Wijkverpleegkundigen zijn al langer in gesprek met Zorgverzekeraars Nederland om knelpunten bij het indiceren op te lossen. Ze willen bijvoorbeeld gemotiveerd af kunnen wijken van standaard verbandmaterialen en snellere actie bij spoedaanvragen bij bijvoorbeeld terminale zorg. Lees meer>>

Wegens succes herhaald op 30 april: de Masterclass Vakbekwaam Indiceren plaats. Hoe kun je jouw indicatie nog beter onderbouwen, en hoe maak je hierbij gebruik van je collega’s? Hoe stuur je hiermee op resultaten voor de cliënt, en hoe zorg je er dan voor dat jouw cliënt daadwerkelijk de juiste zorg krijgt? Schrijf je nu in.

3 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.