Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Hart- en vaatverpleegkundigen naar ‘superschool’

Meer dan duizend hart- en vaatchirurgen, cardiologen en gespecialiseerde verpleegkundigen uit de hele wereld wisselen drie dagen lang ervaringen uit tijdens de zogeheten <a title="European Vascular course" href="http://www.evc-meeting.com/">European Vascular Course </a>(EVC). Een soort 'superschool' die van 26 februari tot en met 28 februari 2009 in het MECC in Maastricht plaatsvindt.

De specialisten zullen onder meer naar 21 hart- en vaatoperaties kijken, waarvan de beelden live vanuit operatiekamers van het Maastricht UMC+ naar het MECC worden gezonden. Verder worden de allernieuwste technieken en medische producten getoond en gebruikt. Zo bouwt Philips zelfs een complete operatiekamer op: de innovatieve `Hybride OK’. Al deze ingrediënten maken EVC daarmee de grootste `cursus’ op cardiovasculair gebied in Europa.

Postacademische opleiding

Organisator en drijfveer achter EVC is professor Michael Jacobs, vaatchirurg en directeur van het Hart en Vaat Centrum van het Maastricht UMC+ .’Dit congres wordt wereldwijd gewaardeerd omdat het geen `fancy’ circus is, maar een zware en vernieuwende postacademische opleiding’, licht Jacobs toe.

Academisch Ziekenhuis Maastricht

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.