Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hart- en vaatverpleegkundigen naar ‘superschool’

Meer dan duizend hart- en vaatchirurgen, cardiologen en gespecialiseerde verpleegkundigen uit de hele wereld wisselen drie dagen lang ervaringen uit tijdens de zogeheten European Vascular Course (EVC). Een soort 'superschool' die van 26 februari tot en met 28 februari 2009 in het MECC in Maastricht plaatsvindt.

De specialisten zullen onder meer naar 21 hart- en vaatoperaties kijken, waarvan de beelden live vanuit operatiekamers van het Maastricht UMC+ naar het MECC worden gezonden. Verder worden de allernieuwste technieken en medische producten getoond en gebruikt. Zo bouwt Philips zelfs een complete operatiekamer op: de innovatieve `Hybride OK’. Al deze ingrediënten maken EVC daarmee de grootste `cursus’ op cardiovasculair gebied in Europa.

Postacademische opleiding

Organisator en drijfveer achter EVC is professor Michael Jacobs, vaatchirurg en directeur van het Hart en Vaat Centrum van het Maastricht UMC+ .’Dit congres wordt wereldwijd gewaardeerd omdat het geen `fancy’ circus is, maar een zware en vernieuwende postacademische opleiding’, licht Jacobs toe.

Academisch Ziekenhuis Maastricht

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.