Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Hittegolf: aandachtspunten medicatie bij hitte

Er zijn veel medicijnen waarbij het extra belangrijk is om bij hitte alert te zijn. Sommige medicijnen hebben namelijk niet alleen invloed op een ziekte, maar óók op de temperatuurregulatie van je cliënt of patiënt.
Een oudere dame is in haar huis tijdens de hittegolf. Ze houdt de gordijnen zoveel mogelijk gesloten, heeft een ventilator aan en drinkt voldoende water. foto: ANP
Premium

Er zijn veel medicijnen waarbij

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een aangebroken insuline pen mag niet in de koelkast terug, te veel temperatuurwisselingen zijn schadelijk voor de werking van insuline. Daarom is het beter om het in een insulinekoeltasje te bewaren bij een temperatuur boven de 25 °C.
   Teminste zover ik mij er erin verdiept hebt, heeft iemand een aanvulling?

  3. met alle goede voornemens vooral ook niet vergeten de kennis op te frissen, hart/nier falen, vochtbalans, intake output, het informeren van zorgvragers zelf en hun naasten. Alle goedbedoelde, wil jij nog wat drinken? En last but not least de voeding, idd. de zoutintake……..voor kort geniet van de zon, maar wees voorbereidt!!!

  4. Bovenstaand geldt ook voor iedereen die nuchter wordt gehouden voor de operatiekamer. Niet alleen de hitte maar ook de stress speelt een negatieve rol. Grotere kans op tensiedalingen vlak voor of na de inleiding , ook de kans dat er een vals hb/ht aangegeven wordt is mogelijk. Let bij ouderen vooral op uitgedroogde lippen en mondslijmvliezen. En de huidturgor is ook een aanwijzing. De kleur van de urine is ook belangrijk. Last but not least: degenen die ramadan houden zijn erg kwetsbaar.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.