Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hitteplan valt slecht bij ouderen

De ouderenbonden zijn niet tevreden over het nationaal hitteplan dat eerder deze week door het ministerie van Volksgezondheid is gepresenteerd.
Hitteplan valt slecht bij ouderen

Dat hebben de gezamenlijke ouderenbonden donderdag 5 juli bekendgemaakt.

Waarschuwen
Voortaan waarschuwen radio en televisie mensen voor perioden met hoge temperaturen. Met name ouderen weten dan dat ze bijvoorbeeld extra water moeten drinken, en een koele plek moeten zoeken .

Geen personeel
Personeel van zorginstellingen dient, volgens het plan, de bewoners bij te staan in tijden van grote hitte. De drie ouderenorganisaties PCOB, ANBO en Unie KBO vinden dat in alle bestaande zorginstellingen klimaatbeheersing moet zijn, plus extra personele inzet en extra voorlichting. Eisen om dit mogelijk te maken ontbreken. Er zijn geen extra middelen beschikbaar gesteld of alternatieven geboden om mensen te bereiken die risico lopen, zo luidt de kritiek van de bonden. In het plan wordt slechts aangegeven dat 2007 een ervaringsjaar is, waarbij het accent op kwetsbare ouderen ligt.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.