Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Homo-ouderen willen keurmerk tehuizen

Het Landelijk Platform Roze 50+ werkt aan een keurmerk voor homovriendelijke verzorgingstehuizen. Dat heeft voorzitter Jeannette Drost zaterdag gemeld.
Homo-ouderen willen keurmerk tehuizen

Ouderen staan zondag centraal op de Nederlandse Coming Out Dag. Op 11 oktober wordt overal ter wereld stil gestaan bij de belemmeringen die homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders ondervinden bij het uitkomen voor zijn of haar seksuele geaardheid.

Afwijzing door leeftijdsgenoten
Volgens het landelijk platform houden veel ‘roze’ ouderen hun seksuele voorkeur geheim uit angst voor afwijzing en vervelende opmerkingen van leeftijdsgenoten in verzorgings- of verpleeghuizen.

Homovriendelijk certificaat
Daarom werken het platform, homobelangenorganisatie COC en ouderenorganisatie ANBO aan het ontwikkelen van een homovriendelijk certificaat voor verzorgingstehuizen.

Pilot
In Nijmegen is dit jaar een eerste pilot gehouden met zo’n certificaat. Volgens voorzitter Drost zijn de eerste ervaringen zeer positief. Het voorstel voor de landelijke invoering van zo’n keurmerk ligt nu bij de woordvoerders van de Tweede Kamerfracties. Het parlement praat begin november over homo-emancipatie.

Door: redactie Nursing 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.