Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ICT – Wijkverpleegkundigen communiceren via beeldscherm

Wijkverpleegkundigen in Enschede kunnen in de toekomst bij het verzorgen van beenwonden via een laptop advies vragen aan artsen, specialisten of een collega.

Het Twentse project Pilot Draadloze Zorg (PDZ), een samenwerking tussen gemeente, provincie, thuiszorginstellingen en verschillende technologiebedrijven, voorziet in een draadloos communicatiesysteem waarbij contacten tussen verschillende zorgverleners eenvoudig tot stand te brengen zijn. Erik Witteveen, woordvoerder van Thuiszorg Enschede- Haaksbergen verwacht dat door het gebruik van PDZ thuiszorgcliënten sneller en beter zullen worden geholpen.

‘Binnen de organisatie krijgen wondverpleegkundigen regelmatig vragen van wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden over gebruik van verbandmaterialen of de juiste manier van zwachtelen. Via de laptop kunnen foto’s en films van wonden direct worden doorgestuurd zodat de wondverpleegkundige op afstand een passend advies kan geven. Zonodig kan de wondverpleegkundige op haar beurt een dermatoloog vanuit het ziekenhuis laten meekijken.

Op dit moment worden in het laboratorium de eerste experimenten gedaan met de Pilot Draadloze Zorg. In 2007 zal het draadloze communicatiesysteem voor het eerst bij cliënten thuis worden toegepast.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.