Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ wil kwaliteitsnormen voor cosmetische behandelingen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil dat er op korte termijn kwaliteitsnormen komen voor basisartsen die cosmetische behandelingen uitvoeren in zelfstandige behandelcentra’s (ZBC’s).

In het rapport ‘Het resultaat telt Particuliere klinieken’ uit de inspectie haar zorgen over het nog altijd ontbreken van deze normen. Nu mag iedere basisarts cosmetische ingrepen verrichten, zoals een borstvergroting, zonder daarvoor een speciale opleiding te hebben gevolgd. Dit kan leiden tot onnodige risico’s voor de patiënt, aldus de IGZ.

 

Particuliere klinieken

De inspectie onderzoekt jaarlijks de kwaliteit van particuliere klinieken in Nederland. Het aantal zelfstandige klinieken is gelijk gebleven maar het aantal behandelingen is wel gestegen. De kwaliteit van zorg in privéklinieken en zelfstandige behandelcentra is volgens de inspectie stabiel. Wel zijn er een aantal klinieken die risico’s nemen die grenzen aan verantwoorde zorg. In deze klinieken worden patiënten geholpen die naar de mening van de inspectie een te complexe gezondheidsproblematiek hebben of kampen met extreem overgewicht.  

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.