Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Infuus inbrengen bij kind gaat beter met muziek

Een infuus inbrengen bij kinderen die op dat moment naar muziek luisteren, gaat gemakkelijker dan bij kinderen die dat niet doen. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Alberta, Canada.
Infuus inbrengen bij kind gaat beter met muziek
Foto: ANP

De resultaten van dit onderzoek verschenen onlangs in het tijdschrift JAMA Pediatrics. De belangrijkste conclusie van het onderzoek was dat kinderen die muziek hoorden terwijl het infuus werd aangelegd, minder pijn bleken te ervaren dan de patiënten die geen muziek konden luisteren. De onderzoekers onderzochten dit door naar de hartslag van de kinderen te luisteren en te vragen hoeveel pijn ze op dat moment voelden.

Verpleegkundigen ook tevreden

Onderzoekers bekeken ook hoe tevreden de ouders en de verpleegkundigen waren over de behandeling. Bij de groep die muziek luisterde, vond 76 procent van de verpleegkundigen het aanleggen van het infuus heel makkelijk gaan. Bij de groep die geen muziek hoorde, vond maar 38 procent van de verpleegkundigen dat de procedure gemakkelijk verliep.

Verder onderzoek

Hartling wil nu gaan onderzoeken of muziek en andere vormen van afleiding ook een groot verschil kunnen maken tijdens andere pijnlijke medische behandelingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.