Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Insecten terroriseren ok’s

Nadat een lieveheersbeestje vorige week voor consternatie zorgde in Winterswijk, terroriseren nu gaasvliegjes de ok's van het MC Lelystad/Emmeloord.
Insecten terroriseren ok's

Het tijdelijke operatiekamercomplex wordt bevolkt door een aantal gaasvliegjes. Het MC Lelystad/Emmeloord weet niet waar de vliegjes vandaan komen en hoe zij in het complex hebben kunnen komen.

Insecticiden
Het hele operatieprogramma is gestaakt en er zijn acties uitgezet om de herkomst te achterhalen. Het ziekenhuis heeft bovendien een een gespecialiseerd bedrijf in de arm genomen om de ruimten met insecticiden te bewerken. Volgens het ziekenhuis is de veiligheid van patiënten niet in gevaar geweest.

Inspectie
Naar verwachting zal het probleem binnen enkele dagen verholpen zijn. De meeste patiënten die ingepland staan voor een operatie, moeten nu naar Emmeloord voor hun behandeling. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is geïnformeerd over de bevindingen en aanpak.

Lieveheersbeestje
Vorige week ontstond er nog opschudding in het Koningin Beatrix Ziekenhuis in Winterswijk vanwege de vondst van een lieveheersbeestje in een van de ok’s. Daar is het luchtverversingssysteem dat alle ok’s met elkaar verbindt gereinigd.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.