Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Inspectie gaat ziekenhuizen strenger controleren

De Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) gaat de hygiëne in ziekenhuizen strenger controleren.
Inspectie gaat ziekenhuizen strenger controleren

Jan van Wijngaarden, hoofdinspecteur van Volksgezondheid, kondigde het strengere toezicht zaterdag aan in RTL Nieuws. Aanleiding zijn uitbraken met bacteriën zoals in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam.

Richtlijnen naleven
Van Wijngaarden zei zich zorgen te maken over het slimmer en gevaarlijker worden van de bacteriën. Hij vindt dat ziekenhuizen zich beter aan de hygiëneregels moeten houden. Daarom voert de inspectie het aantal controles op. ‘Wij gaan dat strenger doen, dus meer controleren. We gaan in de gaten houden of de richtlijnen wel worden nageleefd de komende periode.’

Antibioticagebruik onder de loep
Behalve de hygiëne zal de inspectie ook het gebruik van antibiotica strenger tegen het licht houden. Verkeerd gebruik werkt bacterie-uitbraken in de hand. De maatregelen van de inspectie volgen op een overleg afgelopen week met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) over de aanpak van de uitbraken. Het RIVM zal zich meer gaan bemoeien met ziekenhuizen die met een uitbraak te kampen hebben.

RTL Nieuws
Door: redactie Nursing

Lees ook:
Dossier Maasstadziekenhuis

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Helemaal eens met bovenstaande reacties. Ik erger me ook aan foto’s op beroepsliteratuur en de tv programma’s waarin artsen en vpk met mouwen, sierraden etc aanlopen. Pas zaf ik nog een arts “steriel” hechten met mouwen en horloge. let ook eens op vernevelaars die na gebruik niet worden gespoeld bv en zo zijn er vele voorbeelden. Bv in de medicijnkamer bij het klaarmaken van medicatie

  3. natuurlijk komen ze niet onverwacht het zijn echt allemaal vriendjes van elkaar en houden elkaar de hand boven het hoofd. Dit verhaal is alleen om het volk kalm te houden maar intussen is het broekzak vestzak. Ik werk zelf in een ziekenhuis en heb ervaring met de lakse houding van de inspectie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.