Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie onderzoekt overlijden met Zweedse band

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt of de Zweedse band waarmee een bewoner aan zijn bed was gebonden, iets met zijn overlijden te maken heeft.
Inspectie onderzoekt overlijden met Zweedse band

De verpleeghuisarts heeft vastgesteld dat de man geen natuurlijk dood stierf, aldus een woordvoerster van de zorginstelling ZZG Zorggroep vandaag. ‘Uit eigen onderzoek onder verplegend personeel is gebleken dat er geen verwijtbare zaken zijn voorgevallen’, meldt zij. De Weegbree is een verpleeghuis voor ouderen met dementie.

Terugdringen Zweedse band
De man overleed vorige week vrijdag. De Inspectie onderwerpt het verpleeghuis volgende week aan een onderzoek. Zowel de inspectie als staatssecretaris Bussemakers is al langer bezig het gebruik van de Zweedse band terug te dringen. Bij het gebruik ervan zijn al veel ongelukken met dodelijke afloop gebeurd. Uit cijfers bekendgemaakt op het congres ‘Zorg voor vrijheid, de volgende stap’ in Ede blijkt dat steeds minder zorginstellingen het omstreden valpreventiemiddel gebruiken.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.