Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie ontvangt rapport misstanden Cordaan

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 2 juli de rapportage 'Meld je misstand Cordaan' in ontvangst genomen. In het rapport staan 300 meldingen van medewerkers die zich zorgen maken over de kwaliteit van zorg bij Cordaan.
Inspectie ontvangt rapport misstanden Cordaan

Vakbond Abvakabo FNV overhandigde het rapport tijdens een manifestatie in Amsterdam. Tientallen personeelsleden voerden hier actie om aandacht te vragen voor de problemen waar ze tegenaan lopen. De inspectie zegt de signalen van de medewerkers uiterst serieus te nemen en zal deze gebruiken in haar toezicht op Cordaan. Op woensdag 29 juni vond een gesprek plaats met Cordaan-medewerkers.

Onderbezetting
Het personeel van de zorginstelling klaagt al langere tijd over onderbezetting en hoge werkdruk. Hierover zijn ook de meeste meldingen binnengekomen. De inspectie is blij met het rapport, omdat medewerkers van Cordaan tot nu toe nauwelijks van zich lieten horen.

In april maakte het bestuur van Cordaan al bekend dat er 40 fte extra vrij komt voor extra verpleegkundigen en verzorgenden aan het bed.

Inspectie voor Gezondheidszorg
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.