Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Instellingen kampen met ziekenhuisbacteriën

Het MC Zuiderzee sloot drie afdelingen vanwege het norovirus, in een Limburgs ziekenhuis brak MRSA uit.
Instellingen kampen met ziekenhuisbacteriën

Het MC Zuiderzee in Lelystad sloot gisteren de afdelingen longgeneeskunde, neurologie en interne vanwege het norovirus. Bij dertien patiënten zijn verschijnselen van het zeer besmettelijke norovirus vastgesteld, zoals misselijkheid en diarree.

MRSA in het ziekenhuis
In het Sint Jans Gasthuis in het Limburgse Weert is MRSA geconstateerd bij een patiënt op de IC. Overige patiënten en personeel op deze afdeling zijn gescreend. Daarbij is gebleken dat nog een patiënt MRSA bij zich draagt. De overige geteste personen van wie de uitslag bekend is blijken tot nu toe niet besmet. Van een aantal medewerkers volgt de uitslag in de loop van de week.

Goede handhygiëne
Patiënten in het MC Zuiderzee moeten nu op de afdeling blijven. Ze mogen wel bezoek ontvangen, maar iedereen die de op de afdeling komt moet bij aankomst en vertrek zijn handen wassen en desinfecteren. Het is nog niet duidelijke hoe lang de drie afdelingen in het MC Zuiderzee gesloten blijven. Eerst moeten de resultaten van het onderzoek van enkele monsters worden afgewacht.

MRSA en opnamestop
In het Sint Jans Gasthuis is in verband met de geconstateerde MRSA-besmetting voor nieuwe patiënten een opnamestop op de IC en CCU (Coronair Care Unit) afdeling. Tevens zijn strikte hygiënemaatregelen genomen conform het MRSA protocol om besmetting van anderen te voorkomen. De betreffende patiënten worden in isolatie verpleegd. De genomen maatregelen hebben ertoe geleid dat de opnamestop op de IC/CCU sinds maandagmiddag is opgeheven.

Limburgse Courant / Het Parool
Door: redactie Nursing

Artikelen
9 praktische vragen over MRSA

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.   

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.