Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Jonge verpleegkundige genomineerd voor titel Zorgheld

Verpleegkundige en ondernemer Emile De Roy van Zuydewijn (26) uit Amsterdam is genomineerd tot Zorgheld door het ministerie van VWS.
Jonge verpleegkundige genomineerd voor titel Zorgheld

Emile begon na zijn hbo-v opleiding een eigen thuiszorgorganisatie: Emile.nu. Door mond tot mond reclame meldden zich steeds nieuwe cliënten en Emile.nu groeide uit tot een bedrijf met veertig medewerkers, allemaal studenten. Emile.nu biedt naar eigen zeggen ‘zorg op maat’, wat verpleegkundige of verzorgende ondersteuning kan betekenen, maar ook hulp in de huishouding of administratie.

Werken in de zorg
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft Emile genomineerd tot Zorgheld binnen het thema ‘Werken in de Zorg’, het vierde onderzoek in de Werken aan de Zorg reeks. Volgens het ministerie van VWS laat Emile met zijn Emile werk zien dat er in de zorg ruimte is voor ambitieuze ondernemers. ‘Zelfs in de moeilijke thuiszorgmarkt is het Emile gelukt een nieuwe instelling tot bloei te brengen en voldoende geschikt personeel te werven,’ aldus het persbericht.

Thuiszorg in studentensteden
De medewerkers van Emile werken in drie zelfstandig opererende teams met elk één coördinator, een teamer. Uitvalsbasis is een klein winkeltje in de Amsterdamse Jordaan. Voor Emile is de thuiszorg niet alleen waardevol en inspirerend, hij kan er ook nog eens al zijn ondernemingszin in kwijt. Hij wil uitbreiden naar andere Nederlandse studentensteden. ‘We hebben hier allemaal het idee dat we de wereld aan het veranderen zijn, dat we aan het begin staan van misschien wel iets heel groots.’

Campagne
De andere genomineerde Zorghelden binnen het thema ‘Werken in de Zorg’ zijn Nicolette Horn, projectleider bij Zorg voor Werk, een programma dat allochtone vrouwen aan een baan in de zorg helpt, en Emma Bruns, student geneeskunde aan de UvA. Op www.werkenaandezorg.nl stellen zij zich voor. Daar kan tot 15 april gestemd worden. Op 27 april wordt tijdens de bijeenkomst ‘Werken in de Zorg’ de definitieve winnaar bekend gemaakt.

Werken aan de zorg
De verkiezing van de Zorgheld maakt deel uit van Werken aan de Zorg. Er zijn grote veranderingen gaande in de zorg. Het ministerie van VWS heeft opdracht gegeven tot zes inventarisaties naar de resultaten van het beleid. Iedere inventarisatie heeft een eigen thema, waarbinnen telkens een nieuwe Zorgheld wordt verkozen.

Werkenaandezorg.nl
Door: redactie Nursing

Stem hier op Emile voor de titel Zorgheld

7 REACTIES

 1. Dit is dus de makke van de verpleging. We gaan op elkaar lopen schieten in plaats van elkaar steunen en ons organiseren.
  Voor mij is zorgheld een non-begrip en begrijp ik niet dat er zo druk gedaan moet worden over Emile alsook over het commentaar van Sjef. Laat gaan……

 2. Lees alle reacties
 3. @Rosa, Ik ben het helemaal eens met je stukje. Mijn eerste reactie op @Stef was ook ‘laat je nakijken’. Bij nader inzien vond ik het de moeite niet waard om te reageren. Jammer dat de stukjes zo negatief kunnen zijn…en jammer dat de redactie toch deze berichten plaatst. Ik wens Emile en de medewerkers veel succes toe!!

 4. Ik las altijd graag de stukjes van de nursing ook omdat er altijd een leuke discussie op gang kwam in de reacties, het niveau daalt blijkbaar zeer snel..
  Stef, laat je nakijken, geen reden om zo uit je slof te schieten voor zoiets kleins..
  Ik vind het een leuk idee.. een “zorgheld”. Je eigen bedrijf oprichten in deze tijden is al heel lastig, laat staan een thuiszorgbureau! Helemaal als je bedenkt dat er de laatste jaren al heel wat mensen uit de thuiszorg zijn gestapt.
  Nu maar hopen dat hij woord blijft houden door patientgerichte zorg te blijven leveren. Dat is tegenwoordig ook een leus die bijna alle zorginstellingen voeren maar zich er ook veel te vaak niet aan houden.

 5. Irritant Emile, verrekte irritant.
  Het is godzamme geen ‘mond op mond’reclame, maar ‘mond TOT mond’!! Voor een HBO-er en ook daarnaast nog een webdesigner die hun moerstaal niet beheersen, is dit een regelrechte schande.
  Je hebt ’t er dan waarschijn ook over dat je ‘zo-en-zo’ de taal niet onder de knie hebt, in plaats van ‘sowieso’.
  Tsjonge, jonge. Doe er wat aan man.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.