Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jos de Blok weigert voorzitterschap V&VN

Jos de Blok van Buurtzorg Nederland wordt niet de nieuwe voorzitter van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).

De meningen van beide partijen verschilden te veel om nader tot elkaar te kunnen komen, vertelt hij in een gesprek met Nursing.nl.

 

V&VN

De Blok tweette in maart dat hij in de running was voor de baan. Hij was benaderd door een headhuntersbureau. Hij was naar eigen zeggen erg gemotiveerd en zag er naar uit om de opzet van V&VN te veranderen. ‘De organisatie zoals die nu is is wat mij betreft te hiërarchisch, is te veel gericht op marketing en PR en houdt zich te weinig bezig met de leden. In mijn optiek moeten de leden de belangrijkste pijler van de organisatie zijn.’ De Blok wil nu binnen Buurtzorg in discussie over het nut van deelname aan V&VN.

 

Openheid

Al met al is De Blok niet te spreken over de gang van zaken binnen de beroepsvereniging gedurende zijn sollicitatieprocedure. Zo heeft hij kritiek op de transparantie binnen V&VN. ‘Ik wilde graag openheid van zaken geven over de sollicitatieprocedure. Laten zien waar ik als mogelijk nieuwe voorzitter voor sta. Ik stelde ook een openbare verkiezing voor, waarin de mogelijke kandidaten zich zouden presenteren. Dan konden alle leden hun stem uitbrengen. Maar dat zagen ze niet zitten.’

 

Nieuwe voorzitter

V&VN laat in een reactie weten dat het vinden van een geschikte nieuwe voorzitter tot nu toe geen eenvoudige klus is gebleken. De procedure voor het vinden van een nieuwe voorzitter loopt nog volop. V&VN verwacht binnen een aantal weken bekend te kunnen maken wie de Ledenraad tot nieuwe voorzitter van V&VN benoemt.

 

Bron: nursing.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.