Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kangoeroe-methode gunstig voor prematuren

De Kangoeroe-methode is de meest effectieve én goedkope methode om kindersterfte bij prematuren tegen te gaan. Dat is gebleken uit onderzoek van Save the Children, deze maand gepubliceerd in het International Journal of Epidemiology.
Kangoeroe-methode gunstig voor prematuren

De methode houdt in dat een te vroeg geboren baby meteen na de geboorte naakt tegen de borst van de moeder wordt gelegd in een warme doek. Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd in acht landen met een laag- of middeninkomen, blijkt dat de kindersterfte bij te vroeg geboren kinderen met 51 procent daalt als de ‘Kangoeroe-methode’ wordt gebruikt. De methode is met name effectief tijdens de eerste week na de geboorte. Deze uitkomst laat zien dat een half miljoen sterfgevallen zou kunnen worden voorkomen als deze methode voor alle te vroeg geboren kinderen beschikbaar zou zijn.

Andere landen
De methode is ontwikkeld in Colombia en sindsdien gebruikt in veel Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. Lees meer over het onderzoek in het International Journal of Epidemiology.

Medicalfacts.nl
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.