Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keurmerk voor seniorvriendelijke ziekenhuizen

Ouderenbonden gaan een keurmerk ontwikkelen voor seniorvriendelijke ziekenhuizen. Zij vinden dat de ziekenhuizen meer rekening moeten houden met de beperkingen en ongemakken van ouderen.

De samenwerkende ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG gaan de komende tijd alle 137 ziekenhuislocaties screenen op seniorvriendelijkheid. Dit gaat uiteindelijk leiden tot een officieel keurmerk seniorvriendelijke ziekenhuizen, met als uiteindelijke doel de ziekenhuiszorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Ziekenhuizen die zich nu al goed richten op kwetsbare ouderen, kunnen zich met dit keurmerk onderscheiden. 

 

Speerpunten

De Unie KBO begint donderdag met de aftrap van het project ‘keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis’. Volgens hen is zestig procent van de ziekenhuispatiënten senior. Dit aantal zal in de toekomst alleen maar gaan stijgen, aldus de seniorenorganisatie. Zaken die een rol spelen bij het keurmerk zijn: een vast contactpersoon en aanspreekpunt, de beschikbaarheid van een geriatrisch team, de mogelijkheid om meerdere consulten op dezelfde dag te plannen en een duidelijke bewegwijzering in het ziekenhuis.

 

Bron: Unie KBO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.