Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klacht tegen wijkverpleegkundige ongegrond

Het Regionaal Tuchtcollege Groningen heeft een klacht tegen een wijkverpleegkundige ongegrond verklaard. De verpleegkundige had geen normen om zich aan vast te houden en treft dan ook geen blaam, vindt het College.

 

De ex-man van een cliënte diende een klacht in tegen de verpleegkundige. De man kreeg zijn kinderen niet toegewezen, onder andere door een verklaring die de wijkverpleegkundige had geschreven over de betreffende cliënte, de moeder van de kinderen.

Geen normen

Volgens de man had zij deze verklaring volgens de KNMG-richtlijn niet mogen schrijven. De KNMG-regels voor het afgeven van dergelijke verklaringen gelden echter niet voor verpleegkundigen, oordeelt het College. Hoewel zij enige kritiek heeft op het feit dat de verpleegkundige zich heeft laten verleiden tot het schrijven van een verklaring, kan zij haar niet veroordelen omdat er simpelweg geen normen voor bestaan.

Terughoudend 

Volgens het College had de verpleegkundige zich terughoudender moeten opstellen in het doorspelen van informatie. In een vergelijkbare zaak verklaarde het RTC Amsterdam met verwijzing naar de KNMG-regels een soortgelijke klacht wél gegrond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.