Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kort geding Lucia de B. om fysiotherapie

De Haagse verpleegkundige Lucia de B. heeft een kort geding aangespannen om meer fysiotherapie af te dwingen.

 

De 45-jarige De B., die voor zeven moorden op ziekenhuispatiënten tot levenslang werd veroordeeld, kampt met de gevolgen van een herseninfarct in maart vorig jaar.
 
Oefentherapie
Haar advocaat Ton Visser liet vrijdag weten dat De B. drie keer in de week therapie nodig heeft om te herstellen van onder meer een gedeeltelijke verlamming aan de rechterkant van haar lichaam. Momenteel voorziet de directie van de vrouwengevangenis in Nieuwersluis slechts tweemaal per week in oefentherapie, staat in de dagvaarding van Lucia de B. aan de Staat.

‘Niks verbeterd’
De Commissie van Toezicht van de gevangenis is het volgens advocaat Visser met De B. eens dat de directie ervoor moet zorgen dat zij genoeg fysiotherapie krijgt. Sinds de uitspraak van de commissie eind juni, is er echter nog niks verbeterd, stelt de raadsman

Klacht
De B. heeft nu een nieuwe klacht ingediend bij de Commissie van Toezicht, maar de uitspraak laat waarschijnlijk nog enige tijd op zich wachten. Via de kortgedingrechter hoopt ze op een snellere oplossing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.