Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwaliteitsregister voor verpleegkundigen is een feit

Verpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gaan zich donderdag 21 juni als eerste inschrijven in het Kwaliteitsregister V&V. Hiermee is het Kwaliteitsregister voor de verpleging en verzorging een feit.

Bij wijze van test zal de afdeling Verloskunde verschillende aspecten van het register onderzoeken: inschrijving, portfolio, puntentelling, accreditatie.

Herregistratie
Het Kwaliteitsregister is er voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 en voor verzorgenden niveau 3. In het kader van kwaliteitsborging en –verbetering kunnen zij in dit register vastleggen hoe ze hun vak bijhouden. Je moet minimaal 184 punten in vijf jaar halen, waarbij 1 punt staat voor 1 uur bijscholing. Die eis geldt ook voor parttimers.

De punten

Veertig punten moeten behaald worden door middel van geaccrediteerde bij- of nascholing, voor 60 punten moet in ieder geval bewijs worden overlegd (bijvoorbeeld bewijs van deelname aan een niet-geaccrediteerde cursus) en 84 punten zijn ‘vrij’ in te vullen, bijvoorbeeld door aan te geven dat je een vaktijdschrift zoals Nursing leest of je een lezing op het werk hebt gegeven en voorbereid. Het volledige reglement van het Kwaliteitsregister is te downloaden bij de VenVN.

Inschrijving

Inschrijving in het Kwaliteitsregister is niet verplicht. V&VN hoopt dat er over drie jaar 50.000 verpleegkundigen en verzorgenden ingeschreven zullen staan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.