Home Artikelen

Laatste artikelen

De Verpleegkundige

Liveblog #4: de laatste corona-informatie voor verpleegkundigen

Nursing volgt de ontwikkelingen rondom het nieuwe coronavirus op de voet. In deze liveblog vind je de laatste verpleegkundige informatie. Heb jij verpleegvragen over het virus? Laat het ons weten in de reacties of stuur een mail naar nursing@bsl.nl.
Patiëntveiligheid

‘Continue monitoring vitale functies van meerwaarde bij COVID-19’

Dankzij continue monitoring van de vitale functies op de COVID-afdelingen en bij patiënten met een waarschijnlijke COVID-besmetting, wordt een eventuele achteruitgang in de toestand van de patiënt sneller zichtbaar. Ook scheelt het een hoop contactmomenten voor de verpleging.

Ebola-verpleegkundige over corona-crisis: ‘Vertel jezelf dat je dit kunt’

Grote patiëntenaantallen, te weinig capaciteit, angst voor besmetting, lange diensten in beschermende kleding: ic-verpleegkundige Kremer heeft er in zijn werk voor Artsen zonder Grenzen veel ervaring mee opgedaan. Hij deelt zijn tips om op de been te blijven in de corona-crisis.

Totaal parenterale voeding: minder bloedbaaninfecties door locken met taurolidine

Bij veneuze katheters die gelockt worden met 2% taurolidine treden minder kathetergerelateerde bloedbaaninfecties (KGBI’s) op dan bij katheters die gelockt worden met 0,9% NaCl of heparine. 

Cafébaas Jo Helsen verruilde de tapkraan voor een mondkapje

Zowel in Nederland als Vlaanderen helpen honderden voormalig verpleegkundigen mee in de strijd tegen corona. Deel 1 van de serie corona-herintreders: Cafébaas Jo Helsen (46) verruilde de tapkraan voor een job op de spoed.
Ziektebeelden
Klinisch redeneren bij COVID-19 deel 3 behandeling

Klinisch redeneren bij COVID-19, deel 3: behandeling

Besmetting met het coronavirus kan leiden tot de ernstige ziekte COVID-19. In deel 3 van deze serie over klinisch redeneren bij COVID-19: hoe wordt de ziekte behandeld?
Ziektebeelden
Klinisch redeneren bij COVID-19 deel 2 behandeling

Klinisch redeneren bij COVID-19, deel 2: diagnostiek

Besmetting met het coronavirus kan leiden tot de ernstige ziekte COVID-19. In deel 2 van deze serie over klinisch redeneren bij COVID-19: hoe wordt de ziekte gediagnosticeerd?
Thuiszorg
man met microscoop

GGD start met testen zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen

De GGD begint maandag met het testen van zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen die coronaverschijnselen hebben. De gezondheidsdiensten hebben hiervoor speciale testfaciliteiten ingericht.
Ziektebeelden
Klinisch redeneren bij COVID-19 deel 1 ziektebeeld

Klinisch redeneren bij COVID-19, deel 1: het ziektebeeld

In deel 1 van deze serie over klinisch redeneren bij COVID-19: wat gebeurt er in het lichaam en welke symptomen zien we?
De Verpleegkundige

Verpleegkundige Thomas start positieve actie #lachmetjeogen

Thomas Groen wil met de actie #lachmetjeogen patiënten en collega’s een hart onder de riem steken in deze tijd van beschermende kleding en neusmondmaskers.