Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leergang Extramurale Zorg vernieuwd

Verpleegkundigen kunnen deelnemen aan een compleet vernieuwde leergang Extramurale Zorg. De nieuwe leergang komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Opleidingsinstituut KMBV, de St. Antonius Academie en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN)

De leergang Verpleegtechnische Vaardigheden Extramurale Zorg is de geactualiseerde opvolger van de leergang Specialistische Verpleegkunde Voorbehouden Handelingen. ‘De vernieuwing was nodig omdat de gezondheidszorg zich in een rap tempo ontwikkelt, en daarvoor is ook een update van de leergang nodig’, aldus Frank Seine, directeur van Opleidingsinstituut KMBV, die de nieuwe leergang aanbiedt.

E-learning
Behalve dat de leergang geactualiseerd is, is ook de e-learning module nieuw. ‘Dankzij deze module kunnen verpleegkundigen een deel van de module thuis of vanaf de werkplek via internet doen. Ze brengen dus minder tijd in de schoolbanken door, en daar zijn de werkgevers ook heel blij mee.’

Aanmeldingen
De leergang gaat in november van start, en sinds de vooraankondiging in juli zijn er al tien aanmeldingen binnen. De cursisten worden gecertificeerd voor de modules die zij met goed gevolg hebben afgesloten. Na twee jaar kunnen oud-cursisten deelnemen aan de cursus Hercertificatie. Zij voldoen daarmee aan de periodieke toetsing van feitelijke bekwaamheid conform de BIG-wet.

Download hier de brochure van de vernieuwde leergang Verpleegtechnische vaardigheden Extramural zorg

Door: redactie Nursing – Rhijja Jansen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.