Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leren omgaan met NAH-patiënten

Ruim een half miljoen mensen in Nederland heeft een hersenaandoening, als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor of operatie. De - vaak onzichtbare - gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zijn meestal zeer ingrijpend en hebben een grote impact op het leven van de patiënt en diens omgeving. Het leven van de patiënt is nooit meer hetzelfde.
Leren omgaan met NAH-patiënten

Als een patiënt met NAH ‘vreemd’ reageert of probleemgedrag vertoont, wat is daar dan de oorzaak van en hoe ga je daar vervolgens mee om? Heb je voldoende inzicht in de cognitieve, emotionele en gedragsmatige gevolgen en aspecten van NAH? Kom tijdens  het Niet-aangeboren hersenletsel Congres op 14 januari in de Reehorst in Ede meer te weten over de gevolgen van NAH.

Sprekers

In de ochtend word je meegenomen  in het leven van ervaringsdeskundige Petra Boolman. “Mijn wereld is de afgelopen jaren steeds een beetje groter geworden. Tot ongeveer tien dagen na het ongeluk was ‘ie zo groot als een ambulance, nu reikt ‘ie weer tot aan de sterren.” Verder spreken toonaangevende specialisten uit het veld over onderwerpen zoals acute NAH, passende gesprekstechnieken, probleemgedrag, kinderen en jongeren met NAH en verslaving en NAH.

Workshops

’s Middags zijn er diverse workshops die dieper ingaan op deze onderwerpen. Bijvoorbeeld de workshop van Hans van Dam, docent en consulent hersenletsel. Hij geeft je op interactieve wijze inzicht in het probleemgedrag van NAH-patiënten. Dit geeft je een hecht fundament voor passende begeleiding. Of kies de workshop van gedragsdeskundige Jos Berend. Hij gaat in op de onvindbaarheid, de gevolgen en de passende ondersteuning van jongeren en kinderen met NAH. Wil je weten hoe je de onzichtbare gevolgen zoals cognitie en stemming kunt diagnosticeren? Volg dan de workshop van Sascha Rasquin.

Meer weten? Klik hier om het volledige programma te bekijken en je aan te melden. Het congres is geaccrediteerd voor 5 punten bij het Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.