Als een patiënt met NAH ‘vreemd’ reageert of probleemgedrag vertoont, wat is daar dan de oorzaak van en hoe ga je daar vervolgens mee om? Heb je voldoende inzicht in de cognitieve, emotionele en gedragsmatige gevolgen en aspecten van NAH? Kom tijdens het Niet-aangeboren hersenletsel Congres op 14 januari in de Reehorst in Ede meer te weten over de gevolgen van NAH.
Sprekers
In de ochtend word je meegenomen in het leven van ervaringsdeskundige Petra Boolman. “Mijn wereld is de afgelopen jaren steeds een beetje groter geworden. Tot ongeveer tien dagen na het ongeluk was ‘ie zo groot als een ambulance, nu reikt ‘ie weer tot aan de sterren.” Verder spreken toonaangevende specialisten uit het veld over onderwerpen zoals acute NAH, passende gesprekstechnieken, probleemgedrag, kinderen en jongeren met NAH en verslaving en NAH.
Workshops
’s Middags zijn er diverse workshops die dieper ingaan op deze onderwerpen. Bijvoorbeeld de workshop van Hans van Dam, docent en consulent hersenletsel. Hij geeft je op interactieve wijze inzicht in het probleemgedrag van NAH-patiënten. Dit geeft je een hecht fundament voor passende begeleiding. Of kies de workshop van gedragsdeskundige Jos Berend. Hij gaat in op de onvindbaarheid, de gevolgen en de passende ondersteuning van jongeren en kinderen met NAH. Wil je weten hoe je de onzichtbare gevolgen zoals cognitie en stemming kunt diagnosticeren? Volg dan de workshop van Sascha Rasquin.
Meer weten? Klik hier om het volledige programma te bekijken en je aan te melden. Het congres is geaccrediteerd voor 5 punten bij het Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V.