Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Let op richtlijn Veilige Overdracht Medicatiegegevens’

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vraagt zorginstellingen en zelfstandige zorgverleners aandacht voor de richtlijn Veilige Overdracht Medicatiegegevens en de invoering hiervan.
'Let op richtlijn Veilige Overdracht Medicatiegegevens'

De conceptrichtlijn wordt eind dit jaar definitief vastgesteld. Het is de bedoeling dat vanaf 1 januari 2011 bij elk voorschrijfmoment een actueel medicatieoverzicht beschikbaar is. In spoedgevallen en bij de overdracht naar een volgende schakel moet dit binnen 24 uur zijn. Dat is de kern van de nieuwe richtlijn.

Risicovolle situaties
De IGZ heeft vorige week een brief gestuurd om zorgverleners op de hoogte te stellen van de komst van de (concept)richtlijn. In 2011 gaat de inspectie de naleving van de richtlijn toetsen en handhaven bij risicovolle situaties.

Beroepsgroepen
De richtlijn is door negentien veldpartijen ontwikkeld, waaronder kennisorganisaties en beroepsgroepen. De richtlijn is een initiatief van de IGZ en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Meer informatie over de richtlijn is te vinden op www.medicatieoverdracht.nl.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Belangrijke ontwikkelingen bijhouden in je vak? Neem dan nu een abonnement op Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.