Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Leukste ziekenhuizen om bij te werken’ bekend

De Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) en V&VN hebben vijf ziekenhuizen genomineerd voor de titel ‘Leukste ziekenhuis om bij te werken’. De winnaar wordt op 1 november 2011 tijdens het eerste Nationale Zorg Jaarprijs-gala in Ermelo bekendgemaakt.

'Leukste ziekenhuizen om bij te werken' bekend

De NZJ ontving 233 aanmeldingen van medewerkers van verschillende ziekenhuizen.

Genomineerde ziekenhuizen
Uit de aanmeldingen zijn de volgende ziekenhuizen genomineerd:

– Het Justitieel Medisch Centrum in Den Haag. Medewerkers wijzen op de unieke omgeving door de samenwerking tussen verpleging en bewaking en de omgang met gedetineerde patiënten die andere vaardigheden vereist dan in de reguliere instellingen. Het is het enige justitieel medisch centrum in Nederland.

– Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Medewerkers noemen de kleinschaligheid prettig voor zowel personeel als patiënten.

– Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Volgens de medewerkers voert het ziekenhuis een uitstekend personeelsbeleid, is er een prettige onderlinge samenwerking bij het personeel en voelen patiënten zich thuis.

– Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag. Medewerkers zijn enthousiast over de grote variatie onder patiënten op het gebied van afkomst, taal en cultuur. Daarnaast roemen zij de toegankelijkheid van het management voor het personeel op de werkvloer.

– Het OLVG in Amsterdam. Bij het OLVG noemen medewerkers als pluspunten: teamwork, het goede contact tussen artsen en verpleegkundigen, het personeelsbeleid en het proactieve management.

Criteria
De jury bestaat uit Marian Kaljouw, voorzitter V&VN, en Paulien Spieker, hoofdredacteur van Nurse Academy. Zij toetsen de genomineerde ziekenhuizen op criteria als werken met voldoende personeel, werken met vakbekwame collega’s, multidisciplinaire samenwerking en betrokkenheid, goede begeleiding en opleiding en medezeggenschap. Daarnaast is het aantal aanmeldingen van medewerkers van een ziekenhuis mede bepalend voor de uitslag.

Goed nieuws
Jan Tuithof, directeur Nationale Zorg Jaarprijs: ‘Opvallend aan de aanmeldingen is dat medewerkers zonder uitzondering de goede onderlinge werksfeer noemen. Dat staat haaks op het beeld van de buitenwereld, dat vaak bepaald wordt door incidenten. Het is belangrijk dat ook het goede nieuws over de sector voor het voetlicht komt.’

Door: redactie Nursing

Wil jij de Nursing Verpleegkundige van het Jaar worden én kans maken op een fantastische studiereis? Doe mee met de Nursing Challenge 2011!

2 REACTIES

  1. Het Refaja ziekenhuis is zeker het leukste ziekenhuis om in te werken. Ik doe dit al geruime tijd met plezier! Naast collega’s uit de regio werken er ook veel collega’s uit andere delen van Nederland. Zij ervaren het werken in het Refaja als zeer positief. Met name de kleinschaligheid, klantvriendelijkheid en laagdrempeligheid spreekt zowel patienten als personeel zeer aan.
    Het opleiden van studenten doen wij met veel enthousiastme wat resulteert in nieuwe kundige collega’s. Dus stemmen op het Refaja ziekehuis is een uitstekende keus!

  2. Lees alle reacties
  3. Ik zou voor geen goud in het Refaja willen werken. Tijdens mijn eindstage al weer zo’n 9 jaar geleden heb ik daar 3 medestagiaires huilend van de afdeling zien lopen, niet normaal…. Was het mijn eerste stage geweest dan was ik denk ik gelijk gestopt met de zorg. Voor het personeel die uit de omgeving komt zal het best een leuk ziekenhuis zijn, die zijn bekend met de mentaliteit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.