Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LEVV start programma verpleegkundige leiders

UTRECHT/GOUDA - Verpleegkundigen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda zijn begonnen met het Nightingale programma van het LEVV. Afgelopen week, 20 juni 2006, werd het startsein gegeven voor dit leiderschapstraject voor verpleegkundigen.

Het Nightingale Programma is een leertraject voor vakinhoudelijk leiderschap, waarbij de patiënt centraal staat. Het programma is bedoeld voor verpleegkundigen die invloed willen hebben op de ontwikkelingen in hun vak. Verpleegkundigen die initiatief willen nemen om verbeteringen in de zorg in te voeren en die anderen willen stimuleren dat ook te doen.

Casuïstiek
Het programma is geïnspireerd door het Clinical Leadership Program van de Royal College of Nursing en ontwikkeld door het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV). Aan de hand van actuele casuïstiek leren de deelnemers hun eigen leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen, zodat zij een voorbeeld kunnen zijn voor andere verpleegkundigen. Het Groene Hart Ziekenhuis is het tweede ziekenhuis dat dit programma afneemt. Het Zaans Medisch Centrum in Zaandam startte al in september 2005.

Deelnemers
Aan het programma nemen deel Henriëtte Mostert, Rita Speksnijder, Patrick Looys, Angelique Derksen, Carin Veen, Ingrid Beil, Debora Verbruggen, Elly van de Kleijn, Wilma Schep, Lidy Hendriksen, Marja Gorissen en Natalie van Olst.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.