Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LEVV stelt praktijkgidsen infectiepreventie beschikbaar

Het Landelijke Expertise Centrum Verpleging en Verzorging (LEVV) heeft drie praktijkgidsen ontwikkeld voor het programma Verpleegkundige interventies InfectiePreventie (VIP).
LEVV stelt praktijkgidsen infectiepreventie beschikbaar

Het gaat om de richtlijnen isolatiemaatregelen, preventie van flebitis ten gevolge van het gebruik van perifere infusen en preventie van urineweginfecties ten gevolge van het gebruik van blaaskatheters. De richtlijnen kunnen door verpleegkundigen worden ingezet om op een effectieve en veilige manier zorg te leveren aan patiënten die een specifieke behandeling ondergaan. De richtlijnen zijn te vinden in de databank richtlijnen van het LEVV.

Infectiepreventie
Ziekenhuisinfecties zijn in veel gevallen vermijdbaar, onder andere door het toepassen van richtlijnen van de Werkgroep Infectiepreventie (WIP). Verpleegkundigen kunnen een grote bijdrage leveren aan de infectiepreventie omdat ze de grootste beroepsgroep in ziekenhuizen vormen. Bovendien hebben zij het meest langdurige en intensieve contact met patiënten.

Richtlijnen toepasbaar voor verpleegkundigen
Het LEVV is bezig met het vierjarige VIP-project, waarmee het expertisecentrum de WIP-richtlijnen beter toegankelijk, toepasbaar en evalueerbaar wil maken voor verpleegkundigen. Het uiteindelijke doel is de hoeveelheid ziekenhuisinfecties drastisch terug te dringen.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.