Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Ligtaxi moet vaker ambulance ontlasten’

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) pleit voor meer ligtaxi's. Deze zouden de rol van ambulances voor een deel moeten overnemen om zo de beschikbaarheid van ziekenwagens voor spoedeisende hulp te vergroten.

KNV schrijft dit in een brief aan onder andere minister Ab Klink van Volksgezondheid, zo heeft de brancheorganisatie maandag bekendgemaakt. Volgens KNV vervoeren ambulances te vaak personen die geen medische begeleiding nodig hebben. In die gevallen zou vervoer per ligtaxi volstaan.

Tekort
Volgens de brancheorganisatie gaat het jaarlijks om zo’n 150.000 personen, ongeveer 15 procent van het totaal aantal vervoerde patiënten. Als die personen met een ligtaxi worden vervoerd, zou het tekort aan ambulancecapaciteit deels kunnen worden opvangen.

Liggend vervoerd
De ligtaxi is een vorm van vervoer waarbij de passagier liggend op een brancard in een personenauto zonder medische begeleiding wordt vervoerd.

Trouw
Door: redactie Nursing

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het zou al prettig zijn als er een mogelijkhed zou zijn als iemand liggend in een eigen aangepaste bus liggend vervoerd zou mogen worden voor een recreatief uitje. Laat staan in een ligtaxi.
    Ook Valys weigert mensen liggend te vervoeren met een ligrolstoel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.