Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LOI gaat HBO-V’ers opleiden

Het UMC Utrecht werkt samen met de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en de LOI aan een verkorte HBO-V-opleiding. De opleiding is bedoeld voor MBO-verpleegkundigen die naast hun baan een studie willen doen.  

De opleiding  bestaat uit een combinatie van afstandsleren,  ervaringen uit de praktijk en een aantal contactdagen voor studenten. ’Dat maakt de opleiding anders dan een standaard LOI opleiding,’ zegt Helma van Zundert, manager Opleidingscentrum UMC Utrecht. ‘Het is géén schriftelijke cursus verpleegkunde,’ benadrukt ze. Wel worden verpleegkundigen in staat gesteld om hun studie zo zelfstandig mogelijk te organiseren.’

Eigen werplek
Overigens vindt het leeuwendeel van de opleiding plaats op de eigen werkplek, waar de verpleegkundigen hun praktijkopdrachten moeten uitvoeren. Het UMC neemt de begeleiding voor studenten voor zijn rekening, beoordeelt de praktijkopdrachten en organiseert contactdagen.

Feedback via internet

Hogeschool Windesheim is samen met de LOI verantwoordelijk voor het theoretische gedeelte. Met behulp van internet leggen verpleegkundigen gemakkelijk contact met docenten en studiegenoten voor vragen en feedback.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.