Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loonsverhoging in nieuwe cao ziekenhuizen

De vakbonden en de werkgevers in de algemene ziekenhuizen en revalidatiecentra hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao tot 1 maart 2009.
Loonsverhoging in nieuwe cao ziekenhuizen

 

Dat heeft een woordvoerster van Abvakabo donderdagavond laten weten. Op 1 juni krijgen de ruim 190.000 werknemers structureel 3,25 procent loonsverhoging. Op 1 oktober komt daar nog een eenmalige uitkering bij van 1 procent van het brutojaarloon, met een minimum van 300 euro. 


Ouderenregeling 

De ‘ouderenregeling’ blijft intact. Dat betekent dat de extra vrije dagen voor werknemers ouder dan 45 jaar blijven bestaan. Een woordvoerder van de NVZ vereniging van ziekenhuizen liet weten dat de komende maanden onderhandeld wordt over een nieuw ‘levensfasebeleid voor de werknemers’.


Mager bod
 
Het onderhandelingsakkoord wordt nu aan de vakbondsleden voorgelegd. De Unie Zorg en Welzijn liet weten het ‘een mager bod’ te vinden en twijfelt om het bod positief aan haar leden voor te leggen. De woordvoerster vreest dat veel medewerkers overstappen naar privéklinieken en andere zorginstellingen omdat daar de beloning beter is.

Trouw

Lees meer cao nieuws

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.