Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Louise Gunning machtigste vrouw in de zorg

Louise Gunning is voor de derde keer gekozen tot machtigste vrouw in de zorg. Nieuwkomer in de top tien is Marian Kaljouw, de voorzitter Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. De lijst wordt gemaakt door maandblad Opzij.
louise

Top-10

 

1. Louise Gunning (1 juli 1951) is voorzitter van de Gezondheidsraad, en sinds 1 september 2011 voorzitter van de raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Ze is tevens universiteitshoogleraar gezondheid en maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam. (vorig jaar: 1)

 

2. Pauline Meurs (29 april 1953) is bestuursvoorzitter van onderzoeksinstituut ZonMw. Zij is tevens bijzonder hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is zij directeur van het Erasmus Centrum voor Management Development in de zorg. (vorig jaar: 3)

 

3. Cathy van Beek (9 juni 1956) is sinds 1 oktober 2011 lid van de raad van bestuur van het UMC St Radboud in Nijmegen. Onlangs trad zij ook toe tot de Verkenningscommissie Techniek van de HBO-raad. Van Beek heeft nog vijftien nevenfuncties in de zorg. (vorig jaar: 2)

 

4. Marleen Barth (21 maart 1964) is sinds 2008 voorzitter van GGZ Nederland. Barth is daarnaast fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer en voorzitter van Nationale Vereniging de Zonnebloem. Ze heeft nog zestien andere nevenfuncties. (vorig jaar: 4)

 

5. Diana Monissen (29 mei 1955) is voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar De Friesland. Ze was ze in 2008 en 2009 directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van VWS. (nieuw)

 

6. Angela Maas (9 augustus 1956), cardioloog in de Isala klinieken. Zij is verder medeoprichtster van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, lid ESC task force Gender, redactielid Hart Bulletin, adviseur van subsidiegevers en diverse internationale cardiologietijdschriften. (nieuw)

 

7. Marian Kaljouw (17 juni 1956) is voorzitter van de landelijke beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). Daarnaast is Kaljouw sinds 1987 directeur van de St. Antonius Academie. (nieuw)

 

8. Marjanne Sint (24 juli 1949) is sinds 2007 bestuursvoorzitter van de Isala klinieken Zwolle. Daarnaast is zij lid van de Raad voor de Volksgezondheid & Zorg, voorzitter van de raad van commissarissen van ROVA Zwolle en lid van de raad van commissarissen van Bouwinvest. Sint kreeg in 2010 de Zorgvisie Excellence Trofee, een prijs voor de beste zorgmanager van het jaar. (vorig jaar: 5)

 

9. Greet Prins (5 januari 1954) is sinds 2009 voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting Philadelphia Zorg. Prins kreeg dit jaar de Zorgvisie Excellence Trofee 2011 omdat ze van de in de financiële problemen geraakte stichting weer een bloeiende organisatie wist te maken. (nieuw)

 

10. Aysel Erbudak (3 april 1968) is voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Ze is verder lid van de raad van toezicht van stichting Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers. (vorig jaar: 9)

Auteur: Redactie TvZ
Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.