Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lucia de B. al bekend met advies

Lucia de B. wist al een paar dagen dat de commissie-Posthumus II positief over haar zaak zou oordelen.

 

Dat liet Lucia’s advocaat Ton Visser weten aan het AD. Visser sprak De B. over het goede nieuws in de gevangenis in Nieuwegein. Volgens Visser was de verpleegkundige blij, maar het positieve advies maakt haar ook ongeduldig. ‘Ze wil zo snel mogelijk de gevangenis uit’, aldus haar advocaat.

Zwijgen
Lucia De B. (46) en ook haar andere advocaat Stijn Franken en ‘klokkenluiders’ Metta de Noo en Ton Derksen moesten het nieuws nog enige dagen voor zich houden. Zij waren ingelicht, maar moesten van het Openbaar Ministerie (OM) voorlopig zwijgen over de zaak.

Digoxine
De commissie adviseerde het OM gisteren een herzieningsverzoek in te dienen bij de Hoge Raad. Aanleiding zijn de ernstige vraagtekens rond de moord op baby Amber, de belangrijkste zaak tegen De B. De commissie stelt zelfs dat De B. in deze zaak vermoedelijk was vrijgesproken als tijdens het proces bekend was geweest dat van een vergiftiging met digoxine vermoedelijk geen sprake was.

Bekijk het gesprek met de dochter van Lucia de B

Lees:Herzieningsverzoek Lucia de B. toegestaan

Lees:Dossier Lucia de B. op nursing.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.