12 vragen over de nieuwe beroepsprofielen

De nieuwe beroepstitels leidden tot een golf van kritiek over de namen en vooral tot veel vragen. Hoe zit het met de ‘oude’ inservice-collega’s? En heet een mbo-opgeleide ic-verpleegkundige straks basisverpleegkundige? We verzamelden de meest prangende vragen en zochten naar antwoord.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Arno Massee

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine maart 2017

1 Per wanneer gaan de nieuwe titels gelden?

De nieuwe titels zullen gelden voor de nieuwe lichting verpleegkundigen, die dus in september 2016 met de opleiding begint en naar verwachting rond 2020 het diploma krijgt. Voor die groep gelden twee aparte titels: regieverpleegkundige voor de hbo’ers en basisverpleegkundige voor de mbo’ers. Daar horen verschillende bevoegdheden en bekwaamheden bij, net als verschillende functies in het werkveld.

2 Staan de namen vast?

Nee, maar wel bijna. Doekle Terpstra, voorzitter van de stuurgroep Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging noemt het zeer onwenselijk

0
83

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.