2017 Wat staat ons te wachten dit jaar?

Beroepsprofielen, cao, inspectiebezoek: voor iedereen die zich afvraagt wat 2017 in petto heeft voor verpleegkundigen: een greep uit de verwachte ontwikkelingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wat staat verpleegkundigen te wachten in 2017?
Foto: Arno Massee

Beroepsprofielen en onderscheid mbo-hbo

Het wachten is al een tijdje op de praktische uitvoering van de beroepsprofielen, en het formele onderscheid tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen dat daaruit voortvloeit. Volgens Directeur Sonja Kersten van V&VN gaat dit traject in 2017 sowieso navolging krijgen. ‘Vorig jaar januari heeft de Stuurgroep onder leiding van Doekle Terpstra het plan aangeboden aan minister Schippers. Daarna moest nog veel worden uitgewerkt, zoals een overgangsregeling voor ‘zittende’ verpleegkundigen, de vertaling van de beroepsprofielen naar functieprofielen en HR-beleid, de vertaling van de beroepsprofielen naar opleidingsprofielen (hbo én mbo) en het uitwerken van voorbehouden handelingen.’ Op korte termijn wordt

0
502

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.