4x afrekenen met chronische pijn

Bij patiënten met chronische pijn wordt vaak geen duidelijke oorzaak gevonden. Operatieve behandeling is meestal niet mogelijk en behandelingen met pijnmedicatie of fysiotherapie hebben onvoldoende resultaat. Ook als algemeen verpleegkundige is het goed om te weten welke specialistische pijnbehandelingen er bestaan. Om de patiënt naartoe door te verwijzen, of gewoon over te informeren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Peperpleisters

Ooit gehoord van peperpleisters? Hier wordt de Qutenza®-pleister mee bedoeld: een huidpleister van 14×20 cm (280cm, is op maat te knippen) die een heel hoge dosis capsaïcine bevat, een stofj e dat ook in Spaanse pepers en chilipeper zit.

Bij wie? De Qutenza®-pleister wordt gebruikt bij perifere neuropathische pijn bij niet-diabetische volwassenen (er is geen onderzoek gedaan naar deze behandeling bij diabetische neuropathie).1 De pleister wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen en adolescenten, vanwege een gebrek aan gegevens over veiligheid en werkzaamheid. Instabiele of slecht onder controle

0
190

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.