7 tips voor wondfotografie

Wie zich bezig houdt met wondzorg, zal zo nu en dan ook wondfoto’s maken. Door het wegbezuinigen van medische fotografie is er geen eenduidigheid meer over de wijze van fotograferen en laat de kwaliteit te wensen over, vindt fotograaf en oud-verpleegkundige Frank Muller. Hij maakt je wegwijs in de wondfotografie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Fotografeer voor een ander

Bij goede wondfotografie is duidelijkheid essentieel. Fotografeer de wond niet voor jezelf, maar voor je collega. Dus zo dat een collega kan zien hoe groot de wond is, waar op het lichaam de wond zich bevindt, wat de kleur en diepte is (zie foto 1). Bedenk dat niet alles op één enkele foto hoeft te staan. Varieer in overzichtsfoto’s en foto’s van dichtbij. Het is handig om bij iedere serie een foto te maken die op één armlengte afstand van de patiënt is gemaakt, zodat je

0
414

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.