Beroepsprofielen: titeldiscussie sleept zich voort

De discussie over de nieuwe beroepstitels voor mbo- en hbo-verpleegkundigen is opnieuw opgelaaid. Dit keer is de aanleiding een peiling van beroepsvereniging V&VN onder haar achterban.

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine oktober 2017

Volgens een peiling1 onder 6450 V&VN-leden (1000 reacties) is 76 procent van de verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten positief over de nieuwe beroepsprofielen. Ook staat 70 procent achter de nieuwe beroepstitels: ‘verpleegkundige’ voor mbo-opgeleide verpleegkundige en ‘regieverpleegkundige’ voor hbo-opgeleide verpleegkundige. V&VN voerde de peiling uit omdat de internetconsultatie vanuit VWS over de wet BIG alsmaar op zich laat wachten. Het ministerie van VWS heeft aangegeven een aantal zaken nog preciezer uit te gaan zoeken, alvorens verpleegkundigen via een internetconsultatie te vragen naar hun visie op de nieuwe beroepsprofielen. Deze consultatie

1
1502

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder