Casemanager dementie moet blijven’

Zorgorganisaties hevelen steeds meer taken van de casemanager dementie over naar wijkverpleegkundigen. Een onwenselijke situatie, vinden zowel wijkverpleegkundigen als casemanagers dementie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine juni 2016

Onlangs luidde Alzheimer Nederland de noodklok over de dreigende verdwijning van de casemanager dementie. ‘Steeds vaker neemt de reguliere wijkverpleegkundige die taken over´, meldt de stichting op haar site.1 Door een verandering in het inkoopbeleid van zorgverzekeraars (per 1 januari 2015) is het voor zorginstellingen minder aantrekkelijk om casemanagers dementie in dienst te hebben.

Binnen de aanspraak wijkverpleging wordt casemanagement dementie niet als prestatie beschreven. Dat wil zeggen dat niet staat omschreven wíe het casemanagement levert. Veel zorginstellingen kiezen er daarom gemakshalve voor om het casemanagement naar wijkverpleegkundigen over te hevelen,

0
69

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.