Casus pijn: postoperatieve pijnstilling bij patiënt met chronische pijn

Een patiënte met chronische pijn krijgt een totale knieprothese. De postoperatieve pijn is nauwelijks onder controle te krijgen. Plotseling krijgt ze ook ontwenningsverschijnselen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is eerder verschenen in Nursing-magazine september 2016

Mevrouw Janssens (70) lijdt aan chronische pijn. Zij is gediagnosticeerd met FBSS (failed back surgery syndrome) na spondylodese L4-L5, een rugoperatie waarbij de wervels – in dit geval twee – aan elkaar worden gehecht om ze aan elkaar vast te laten groeien. Vanaf dan ervaart mevrouw een blijvende lumbo-ischialgie uitstralend naar het linkerbeen. Patiënten met lumboischialgie hebben aanhoudende of terugkerende nociceptieve pijn in de lage rug met uitstraling naar de onderste ledematen. Deze neuropathische uitstralingspijn is het gevolg van een prikkeling van een zenuwwortel in de wervelkolom, vertrekt vanuit de bil

0
442

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.