Casus wondzorg: acute voetwond en slechte vaten

Meneer Bosman verblijft in het revalidatiecentrum na een heupfractuur. De wond op de heup heelt goed, maar dan blijkt meneer plots een voetwond te hebben. De wond geneest niet goed en dat betekent heropname in het ziekenhuis.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine april 2018

Meneer Bosman* (70) wordt opgenomen in het revalidatiecentrum nadat hij is geopereerd aan een heupfractuur. Hij woont samen met zijn echtgenote en het doel is om te revalideren, zodat hij weer naar huis kan.

Voorgeschiedenis

Meneer is bekend met hypertensie, diabetes mellitus type 2, diabetische gastroparese, MGUS-polyneuropathie (een zeldzame chronische spierziekte bij ouderen, met als gevolg gevoelsstoornissen en krachtsverlies), diabetische nierinsufficiëntie en verminderde nierfunctie waarschijnlijk door gebruik van NSAID’s, en pre-existente cognitieve stoornissen. Hij heeft in 2004 een amputatie van het linker onderbeen gehad na complexe wonden bij diabetes en

0
1978

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.