Casus wondzorg: Wondinfectie of pyoderma?

Bij pyoderma gangrenosum ontstaan - spontaan of na huidbeschadiging - wonden die langzaam groter worden. Het is moeilijk te onderscheiden van een wondinfectie en daarom is een juiste wonddiagnose zeer belangrijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine januari 2016

De 60-jarige meneer Daemen kent een geschiedenis van ziekenhuisbezoek. Hij heeft longinsufficiëntie gehad en kreeg een longtransplantatie. Ook is hij bekend met chronische nierinsufficiëntie, hij is dialysepatiënt. En redelijk recent heeft hij een bypassoperatie gehad. Nu is hij opgenomen met een duodenumperforatie. In de periode van half december tot half januari krijgt meneer Daemen verschillende keren een abdominale ingreep. De chirurgische wond op zijn buik vertoont na de laatste ingreep geen enkel teken van genezing. Integendeel: de wond wordt alleen maar groter (zie foto 1).

De chirurgische wond vertoont geen

0
356

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.